Strona i jej zaufani partnerzy korzystają z plików cookies m.in. w celu personalizacji reklam, prowadzenia statystyk. Możesz sprawdzić, jakie pliki cookies są wykorzystywane, oraz wyłączyć je w ustawieniach.

    Wykorzystanie śliwek do przygotowywania przetworów

    Koniec lata jest idealną porą na robienie z owoców przetworów. Powidła, dżemy oraz konfitury będą dodatkiem wyśmienitym do naleśników oraz także do innych deserów domowych. Na przetwory wręcz idealnie nadają się śliwki.

    Przepyszne domowe przetwory

    Domowe przetwory są naszym smakiem dzieciństwa. Nasze babcie, jak i także mamy robiły na zimę zapasy z owoców oraz warzy. Nic nie cieszy tak bardzo jak otwarcie pysznego dżemu czy też konfitury w samym środku zimy. Wraca obecnie moda na robienie przetworów domowych. Konfitury oraz dżemy własnej roboty są smaczne oraz zdrowe. Koniec lata to czas idealny na robienie ze śliwek powideł.

    Śliwkami najpopularniejszymi na powidła są śliwki węgierskie, mirabelki czy też śliwki renkloda. Owoce na przetwory musza być świeże, dojrzałe, jak i  także bez zgnilizny. Powinniśmy je kupić w miejscu sprawdzonym, jak na przykład targ czy też bazar. Od razu powinniśmy je przerabiać, z uwagi na wysoką jakość owoców co się przekłada na dobrą jakość przetworów.




    Czytaj także:
    Od północy po południe. Portugalskie wina w nowej ofercie Biedronki
    Szał cenowy w Biedronce w tym tygodniu. Produkty za 1zł!

    Zielone Vinho Verde, tradycyjne Porto Tawny czy regionalne wino Alentejano?  Biedronka zabiera swoich klientów w podróż do słonecznej Portugalii, wprowadzając Read more

    Nowy sklep Lidla na Wilanowie
    Nowy sklep Lidla na Wilanowie

    Firma Lidl Polska rozwija sieć sklepów, mając na uwadze troskę o środowisko oraz dbając o rozwiązania zwiększające komfort robienia codziennych zakupów. W Read more