Strona i jej zaufani partnerzy korzystają z plików cookies m.in. w celu personalizacji reklam, prowadzenia statystyk. Możesz sprawdzić, jakie pliki cookies są wykorzystywane, oraz wyłączyć je w ustawieniach.

    Wartości odżywcze papryki

    Papryka jest warzywem, które kusi niezmiernie swoim smakiem. Co więcej zdobi potrawy oraz wzmacnia witalne siły, jak i także poprawia libido. Papryka nie jest tylko przyprawą, ale tak naprawdę afrodyzjakiem. Jest do tego nisko kaloryczna, a więc wspomaga walkę z kilogramami nadmiernymi, a dodatkowo jest to prawdziwa witaminowa bomba. Warto włączyć ją do codziennej diety.

    Właściwości papryki

    Papryka to warzywo bardzo bogate w witaminy. Szczególnie mowa o beta-karotenie oraz witaminie C. Nie możemy zapominać o solach mineralnych, takich jak wapń oraz potas. Spożywanie papryki obniżyć pomaga ciśnienie krwi oraz także chroni przed wszelkimi chorobami układu krążenia. W niej zawarte polifenole usuwają wszelkie wolne rodniki, które znacznie sprzyjają proces starzeniowy organizmu.

    Czerwona papryka stanowi bardzo cenne źródło witaminy C, jak i także witamin o antyoksydacyjnych właściwościach E oraz A. Papryka czerwona oraz żółta zawierają cztery razy więcej witaminy C od cytryny.




    Czytaj także:
    Od północy po południe. Portugalskie wina w nowej ofercie Biedronki
    Szał cenowy w Biedronce w tym tygodniu. Produkty za 1zł!

    Zielone Vinho Verde, tradycyjne Porto Tawny czy regionalne wino Alentejano?  Biedronka zabiera swoich klientów w podróż do słonecznej Portugalii, wprowadzając Read more

    Nowy sklep Lidla na Wilanowie
    Nowy sklep Lidla na Wilanowie

    Firma Lidl Polska rozwija sieć sklepów, mając na uwadze troskę o środowisko oraz dbając o rozwiązania zwiększające komfort robienia codziennych zakupów. W Read more