Strona i jej zaufani partnerzy korzystają z plików cookies m.in. w celu personalizacji reklam, prowadzenia statystyk. Możesz sprawdzić, jakie pliki cookies są wykorzystywane, oraz wyłączyć je w ustawieniach.

    Marchewka na śniadanie? Czemu nie.

    Marchewka ma w kuchni naprawdę szerokie zastosowanie. Dodajemy ją do wytrawnych potraw, ale także do słodkich wypieków oraz deserów. Jest jedzona po obróbce termicznej, ale także na surowo. Przygotujemy z niej całe menu.

    Marchewka nawet na śniadanie

    Marchewka może być urozmaiceniem świetnym nawet twarożku śniadaniowego. Powinniśmy ją zetrzeć na dużych oczkach tarki oraz połączyć z serem białym. Takie połączenie świetnie się sprawdzi jako dodatek do kromek chleba razowego. Możemy także zrobić sobie tosty z twarożkiem marchewkowym z chrzanem oraz sałatką warzywną. Pokuśmy się o dołączenie szczypiorku oraz orzechów włoskich.

    Na drugie śniadanie marchewka również się świetnie sprawdzi. Koktajle to mini dania coraz modniejsze. Ich składnikiem jest właśnie marchewka. Wybierajmy młodą marchewkę, ponieważ jest ona znacznie słodsza. Połączmy ją z owocami – jabłkiem, bananem oraz pomarańczą, a otrzymamy świetny pożywny koktajl, który jest godny polecenia właśnie na drugie śniadanie.




    Czytaj także:
    Od północy po południe. Portugalskie wina w nowej ofercie Biedronki
    Szał cenowy w Biedronce w tym tygodniu. Produkty za 1zł!

    Zielone Vinho Verde, tradycyjne Porto Tawny czy regionalne wino Alentejano?  Biedronka zabiera swoich klientów w podróż do słonecznej Portugalii, wprowadzając Read more

    Nowy sklep Lidla na Wilanowie
    Nowy sklep Lidla na Wilanowie

    Firma Lidl Polska rozwija sieć sklepów, mając na uwadze troskę o środowisko oraz dbając o rozwiązania zwiększające komfort robienia codziennych zakupów. W Read more