Strona i jej zaufani partnerzy korzystają z plików cookies m.in. w celu personalizacji reklam, prowadzenia statystyk. Możesz sprawdzić, jakie pliki cookies są wykorzystywane, oraz wyłączyć je w ustawieniach.

    Jakie są właściwości nektarynek

    Nektarynki są biologicznym mieszańcem brzoskwini oraz także śliwy. Różni się od brzoskwini bardzo gładką skórką, która jest pozbawiona włosków. Stała się na początku dwudziestego wieku bardzo popularna i zostało tak do dnia dzisiejszego.

    Miąższ nektarynek

    Nektarynki są doskonałym owocem, które się charakteryzuje soczystym, jak i także aromatycznym bardzo miąższem o żółtej barwie oraz o barwie pomarańczowej. Miąższ nektarynki jest o wiele bardziej zwarty, aniżeli u brzoskwini. Można go o wiele łatwiej oddzielić od pestki. Owoce te najczęściej są jedzone na surowo, ale go także się dodaje do lodów czy też do ciast. Z nektarynki możemy wyrabiać przetwory różnego rodzaju. Mowa o kompotach, dżemach, sokach, galaretkach oraz likierów. Można spożywać także nektarynki suszone.

    Co ciekawe nektarynki są przepyszne z grilla. Może się to na wydawać dziwnym połączeniem, ale musimy się przekonać do nich. Nektarynki naprawdę są fantastyczne. Nie żałujmy sobie ich. Na pewno nie przytyjemy od nich.




    Czytaj także:
    Od północy po południe. Portugalskie wina w nowej ofercie Biedronki
    Szał cenowy w Biedronce w tym tygodniu. Produkty za 1zł!

    Zielone Vinho Verde, tradycyjne Porto Tawny czy regionalne wino Alentejano?  Biedronka zabiera swoich klientów w podróż do słonecznej Portugalii, wprowadzając Read more

    Nowy sklep Lidla na Wilanowie
    Nowy sklep Lidla na Wilanowie

    Firma Lidl Polska rozwija sieć sklepów, mając na uwadze troskę o środowisko oraz dbając o rozwiązania zwiększające komfort robienia codziennych zakupów. W Read more