Strona i jej zaufani partnerzy korzystają z plików cookies m.in. w celu personalizacji reklam, prowadzenia statystyk. Możesz sprawdzić, jakie pliki cookies są wykorzystywane, oraz wyłączyć je w ustawieniach.

    Jaką wybrać kalarepę oraz jak ją przechowywać?

    Aby potrawa, którą przyrządzamy z kalarepy była rzeczywiście zdrowa oraz smaczna, to należy wybrać możliwie najlepszy okaz tego wspaniałego warzywa. Gdy kupujemy kalarepę, to koniecznie zwróćmy uwagę na samą kondycję liści. Wybierajmy takie, które są zielone oraz świeże.

    Świetne warzywo

    Kalarepę pozostawić możemy w pokojowej temperaturze maksymalnie na dwa lub też trzy dni. Chodzi o zachowanie jej świeżości na znacznie dłużej. Dobrze jeśli zaraz po zakupie będziemy ją przechowywać w lodówce. Bezpośrednio przed obieraniem oraz spożyciem kalarepy umyć należy dokładnie ją pod wodą bieżącą, a później namaczać przez jakieś dziesięć minut w roztworze z kuchennej soli. W tenże sposób pozbędziemy się ziemi oraz chorobotwórczych bakterii czy też pasożytów.

    Warzywo to jest bardzo zdrowie, a więc stawiajmy na nie, a będziemy zdrowsi. Wprowadźmy je również do jadłospisu naszych dzieci




    Czytaj także:
    Od północy po południe. Portugalskie wina w nowej ofercie Biedronki
    Szał cenowy w Biedronce w tym tygodniu. Produkty za 1zł!

    Zielone Vinho Verde, tradycyjne Porto Tawny czy regionalne wino Alentejano?  Biedronka zabiera swoich klientów w podróż do słonecznej Portugalii, wprowadzając Read more

    Nowy sklep Lidla na Wilanowie
    Nowy sklep Lidla na Wilanowie

    Firma Lidl Polska rozwija sieć sklepów, mając na uwadze troskę o środowisko oraz dbając o rozwiązania zwiększające komfort robienia codziennych zakupów. W Read more