Strona i jej zaufani partnerzy korzystają z plików cookies m.in. w celu personalizacji reklam, prowadzenia statystyk. Możesz sprawdzić, jakie pliki cookies są wykorzystywane, oraz wyłączyć je w ustawieniach.

    Jak w kuchni wykorzystać dynię?

    Dynia jest bardzo popularnym warzywem w naszej kuchni. Co więcej nie kojarzy nam się jedynie z Halloween.

    Co smacznego zrobimy z dyni?

    Dynia ma to do siebie, że możemy zarówno sięgnąć po jej miąższ, jak i także po jej nasiona. Miąższ w sklepach znajdziemy pod postacią składników dań dla dzieci, soków przecierowych dla dzieci, oraz przecierów, Z uwagi na samą wielkość oraz pozorną niewygodę samej obróbki, wykorzystujemy nierzadko to warzywo w naszym domu. Tymczasem z samego miąższu dyni zrobić możemy marynaty, dżemy, miąższ kandyzowany, mrożonki, a nawet sok. Z uwagi na to, że miąższ jest mało słodki oraz niezmiernie boagty w wodę.

    Wnętrze dyni jest produktem idealnym na przygotowanie dżemu. Możemy także go połączyć z większością nam znanych warzyw oraz owoców. Zdecydowanie podkreśli ich smak, a co więcej sam się nie będzie narzucał. Bardzo ciekawe jest również suszenie tego miąższu. Posłużyć nam może na przekąski prażone. Jak widać dynię możemy wykorzystać na wiele sposobów.




    Czytaj także:
    Od północy po południe. Portugalskie wina w nowej ofercie Biedronki
    Szał cenowy w Biedronce w tym tygodniu. Produkty za 1zł!

    Zielone Vinho Verde, tradycyjne Porto Tawny czy regionalne wino Alentejano?  Biedronka zabiera swoich klientów w podróż do słonecznej Portugalii, wprowadzając Read more

    Nowy sklep Lidla na Wilanowie
    Nowy sklep Lidla na Wilanowie

    Firma Lidl Polska rozwija sieć sklepów, mając na uwadze troskę o środowisko oraz dbając o rozwiązania zwiększające komfort robienia codziennych zakupów. W Read more