Nie od dzisiaj wiadomo, że słodkich owoców nigdy nie jest za wiele. Szczególnie uwielbiane są jagody. Jagody uwielbiane są przez osoby dorosłe oraz przez dzieci.
Przechowywanie
Jagody możemy przechowywać śmiało w lodówce w misce ceramicznej czy też w torbie papierowej, ale jedynie przez krótki czas. Nigdy nie myjmy ich przed włożeniem do lodówki. Powinniśmy to zrobić przed samym jedzeniem. Możemy tak naprawdę jagody zamrozić, uszczelnić czy też nawet wysuszyć.
Wiele osób wybiera zamrażanie. Jest to możliwie najlepszy sposób na przechowywanie jagód. Powinniśmy zamrozić owoce, ponieważ utrzymują one wówczas 90 procent witamin w sobie. Temperatura powinna wynosić pomiędzy – 18 stopni Celsjusza do – 30 stopni Celsjusza.
Po rozmrożeniu jagody możemy jeść na surowo. Możemy także nimi udekorować lody, przygotować koktajl czy też dodać do ciast. Ich zastosowania są nieskończone. Na pewno znajdziemy idealną dla siebie potrawę, w którym ochoczo wykorzystamy właśnie jagody.