Chyba większość z nas lubi paprykę. Jest to naprawdę świetne warzywo, które można połączyć z wieloma innymi produktami. Pomysły w zasadzie są nieskończone. Chcielibyśmy się dowiedzieć jak poprawie przechowywać paprykę.
Lśniąca skórka
Świeża papryka ma bardzo gładką oraz także lśniącą skórkę. Co więcej jest soczysta, mięsista oraz aromatyczna. Z uwagi na to, że jest bardzo silnie opryskiwana pestycydami, powinna być przed spożyciem w sposób dokładny myta. Czerwona papryka ma dużo więcej witaminy C oraz karotenu. Z kolei papryka zielona jest niesamowicie bogata w krzem.
Słodka oraz ostra papryka jest niezmiernie wrażliwa na zimno oraz nie wolno jej przechowywać w lodówce. Najlepiej wybierzmy dla niej ciemne oraz chłodne miejsce. W takim miejscu możemy paprykę nawet przechowywać miesiąc. Bardziej trwała będzie jeśli zostanie przykryta ręcznikiem kuchennym. W lodówce dla papryki jest zbyt zimno, w szufladzie dolnej poleży jedynie pięć czy też siedem dni. Z kolei w temperaturze pokojowej więdnie już pod dwóch czy też trzech dniach.