Strona i jej zaufani partnerzy korzystają z plików cookies m.in. w celu personalizacji reklam, prowadzenia statystyk. Możesz sprawdzić, jakie pliki cookies są wykorzystywane, oraz wyłączyć je w ustawieniach.

    Jak poprawnie przechowywać paprykę?

    Chyba większość z nas lubi paprykę. Jest to naprawdę świetne warzywo, które można połączyć z wieloma innymi produktami. Pomysły w zasadzie są nieskończone. Chcielibyśmy się dowiedzieć jak poprawie przechowywać paprykę.

    Lśniąca skórka

    Świeża papryka ma bardzo gładką oraz także lśniącą skórkę. Co więcej jest soczysta, mięsista oraz aromatyczna. Z uwagi na to, że jest bardzo silnie opryskiwana pestycydami, powinna być przed spożyciem w sposób dokładny myta. Czerwona papryka ma dużo więcej witaminy C oraz karotenu. Z kolei papryka zielona jest niesamowicie bogata w krzem.

    Słodka oraz ostra papryka jest niezmiernie wrażliwa na zimno oraz nie wolno jej przechowywać w lodówce. Najlepiej wybierzmy dla niej ciemne oraz chłodne miejsce. W takim miejscu możemy paprykę nawet przechowywać miesiąc. Bardziej trwała będzie jeśli zostanie przykryta ręcznikiem kuchennym. W lodówce dla papryki jest zbyt zimno, w szufladzie dolnej poleży jedynie pięć czy też siedem dni. Z kolei w temperaturze pokojowej więdnie już pod dwóch czy też trzech dniach.




    Czytaj także:
    Od północy po południe. Portugalskie wina w nowej ofercie Biedronki
    Szał cenowy w Biedronce w tym tygodniu. Produkty za 1zł!

    Zielone Vinho Verde, tradycyjne Porto Tawny czy regionalne wino Alentejano?  Biedronka zabiera swoich klientów w podróż do słonecznej Portugalii, wprowadzając Read more

    Nowy sklep Lidla na Wilanowie
    Nowy sklep Lidla na Wilanowie

    Firma Lidl Polska rozwija sieć sklepów, mając na uwadze troskę o środowisko oraz dbając o rozwiązania zwiększające komfort robienia codziennych zakupów. W Read more