Strona i jej zaufani partnerzy korzystają z plików cookies m.in. w celu personalizacji reklam, prowadzenia statystyk. Możesz sprawdzić, jakie pliki cookies są wykorzystywane, oraz wyłączyć je w ustawieniach.

    Dlaczego warto zrobić domowe dżemy?

    Co jak co, ale kanapki z dżemem smakują naprawdę idealnie. Jest to nie tylko smak z dzieciństwa, ale naprawdę pyszne śniadanko, które przygotujemy w pięć minut.

    Gotowym dżemom mówimy NIE

    Marynaty, konfitury, dżemy czy też galaretki – to wszystko możemy kupić w sklepie. Jednak po co? Własnoręcznie zrobione dżemy są o wiele smaczniejsze oraz także zachowują dużo więcej witamin, ponieważ przygotowujemy je z naprawdę świeżych owoców, poza tym sami decydujemy o samym smaku oraz także ilości przypraw, które dodawane są właśnie do dżemów.

    Sól, cukier, ocet, niska temperatura czy też wysoka temperatura to świetne sposoby utrwalania przetworów. Powinniśmy się dowiedzieć, jakie dokładnie owoce nadają się najlepiej na dżemy, a jakie warzywa najlepiej się nadają na kiszonki.

    Oczywiście wszystkie przepisy na przepyszne dżemy znajdziemy w sieci. Wybierzmy takie, które najbardziej nam odpowiadają. Oczywiście dżemy powinniśmy zrobić z takich owoców, które najbardziej lubimy.




    Czytaj także:
    Od północy po południe. Portugalskie wina w nowej ofercie Biedronki
    Szał cenowy w Biedronce w tym tygodniu. Produkty za 1zł!

    Zielone Vinho Verde, tradycyjne Porto Tawny czy regionalne wino Alentejano?  Biedronka zabiera swoich klientów w podróż do słonecznej Portugalii, wprowadzając Read more

    Nowy sklep Lidla na Wilanowie
    Nowy sklep Lidla na Wilanowie

    Firma Lidl Polska rozwija sieć sklepów, mając na uwadze troskę o środowisko oraz dbając o rozwiązania zwiększające komfort robienia codziennych zakupów. W Read more