Czego potrzebujemy?
Tak naprawdę własna kapusta kiszona brzmi świetnie. Jednak czy poradzimy sobie z tą czynnością? Nie ma tutaj nic skomplikowanego. Będziemy potrzebować jedynie dwóch składników. Składnikiem podstawowym jest biała kapusta ze zwartą główką oraz oczywiście sól kuchenna. Można także skorzystać z takich przypraw jak pieprz, koper, ziele angielskie czy też liście laurowe.
Kapustę kisimy w naczyniu kamionkowym. Kapustę rozkrajamy na ćwiartki i szatkujemy drobno na szatkownicy. Warstwę na kilka centymetrów układamy na dnie naczynia oraz mocno ubijamy oraz posypujemy solą. Następnie znowu kładziemy kolejną warstwę. W ten sposób postępujemy, aż do wypełnienia naczynia.
Prawda, że łatwe? Nie tylko łatwe i proste, ale także jest to czynność szybka, niewymagająca. W związku z tym kiśmy swoją kapustę. Na pewno sobie poradzimy oraz będziemy zadowoleni z efektu końcowego. Będzie pysznie.