Strona i jej zaufani partnerzy korzystają z plików cookies m.in. w celu personalizacji reklam, prowadzenia statystyk. Możesz sprawdzić, jakie pliki cookies są wykorzystywane, oraz wyłączyć je w ustawieniach.

    Jak zrobić domową kapustę kiszoną?

    Chyba każdy z nas lubi kapustę kiszoną. A może by tak zrobić własną kiszoną kapustę?

    Czego potrzebujemy?

    Tak naprawdę własna kapusta kiszona brzmi świetnie. Jednak czy poradzimy sobie z tą czynnością? Nie ma tutaj nic skomplikowanego. Będziemy potrzebować jedynie dwóch składników. Składnikiem podstawowym jest biała kapusta ze zwartą główką oraz oczywiście sól kuchenna. Można także skorzystać z takich przypraw jak pieprz, koper, ziele angielskie czy też liście laurowe.

    Kapustę kisimy w naczyniu kamionkowym. Kapustę rozkrajamy na ćwiartki i szatkujemy drobno na szatkownicy. Warstwę na kilka centymetrów układamy na dnie naczynia oraz mocno ubijamy oraz posypujemy solą. Następnie znowu kładziemy kolejną warstwę. W ten sposób postępujemy, aż do wypełnienia naczynia.

    Prawda, że łatwe? Nie tylko łatwe i proste, ale także jest to czynność szybka, niewymagająca. W związku z tym kiśmy swoją kapustę. Na pewno sobie poradzimy oraz będziemy zadowoleni z efektu końcowego. Będzie pysznie.




    Czytaj także:
    Od północy po południe. Portugalskie wina w nowej ofercie Biedronki
    Szał cenowy w Biedronce w tym tygodniu. Produkty za 1zł!

    Zielone Vinho Verde, tradycyjne Porto Tawny czy regionalne wino Alentejano?  Biedronka zabiera swoich klientów w podróż do słonecznej Portugalii, wprowadzając Read more

    Nowy sklep Lidla na Wilanowie
    Nowy sklep Lidla na Wilanowie

    Firma Lidl Polska rozwija sieć sklepów, mając na uwadze troskę o środowisko oraz dbając o rozwiązania zwiększające komfort robienia codziennych zakupów. W Read more